fbpx

Opplevelser

opp på fjellet, ut på fjorden

Fantastiske Opplevelser

Midt i mellom Preikestolen og Trolltunga i Suldal finner du Ryfylke BaseCamp. Her er naturen selve hovedattraksjonen. Fra bratte utsiktstopper til grønne daler. I Suldal finner du flere av de høyeste toppene i Rogaland, lakseelven suldalslågen og ikke minst 70 km med merket skiløyper i vintersesongen!

Det finnes mange muligheter for en aktiv ferie i Ryfylke. Fisking i kajakk, innendørs badeland med klatrevegg, laksesafari, gårdsbesøk, elveekspedisjon, villmarksleir og fjellvandring er noe av det du kan oppleve. Ryfylke BaseCamp ligger midt i Sand og er derfor den perfekte basen for opplevelser i Ryfylke!
opplevelser du vil dele

Aktiviteter for deg som ønsker mer

Kolbeinstveit Ryfylkemuseet

Kolbeinstveit

I sommersesongen er Kolbeinstveit en levende museumsgård med dyr og vertskap som tar i mot besøkende. På gården finner du den eldste bevarte trebygningen i Rogaland, Guggedalsloftet, som er datert 1281. Vertskapet serverer tradisjonsmat og har skiftende utstillinger på garden.

Foto | Jarle Lunde (Suldal Foto) Skattkammeret Suldal
Les mer
Lakssafari Mo Laksegård

Laksesafari

På Laksesafari på Mo Laksegard får du oppleve den årlige laksegytingen i en av Vestlandets største og mest anerkjente lakseelver, Suldalslågen. Iført tørrdrakt, snorkel og maske, flyter du fritt med strømmen i Suldalslågen. 


Foto | Lise Bjelland
Skattkammeret Suldal
Les mer

Suldal Bad

Suldal Bad er et naturligt samlingspunkt for hele familien. Anlegget tilbyr et stort hovedbasseng, barnebasseng, terapibad, utendørs boblebad, badstue, klatrevegg og sklie. Suldalbad har også egen kafé og kiosk. 
Foto | Suldal Bad
Les mer

Litunet

Høyt oppe i lia, med panoramautsikt over Hylsfjorden, ligger gården Li. I gårdstunet er det 13 bygninger frå 1700- og 1800-talet, som rommer mye gammelt gjenstandsmateriale. Tunet er blant de mest verneverdige gårdstunene i denne delen av landet.


Foto | Jarle Lunde (Suldal Foto) Skattkammeret Suldal
Les mer

Laksestudio

Ved laksetrappa i Sandsfossen på Sand finner du det første laksestudioet bygget i Norge. Den nederste delen av Laksestudioet ligger under vann, og her kan du se villaks på vei opp trappa gjennom to store glassvinduer. Foto | Kjetil Brekke (Suldal Foto) Skattkammeret Suldal
Les mer

Elveekspedisjon på Suldalslågen

Bli med på en elveekspedisjon på Vestlandets største elv, Suldalslågen. På turen vil du høre historier både om området, lakselordene og lakseslott. Halvveis ned den 3 km lange turen tar gruppen en kaffe og pannekake pause på et villmarksleiren ved elva. Turen avsluttes med et besøk på Mo Laksegards Laksestudio.

Foto | Marit Larsen
Skattkammeret Suldal
Les mer

Høse Bru & Sandsfossen

Høse Bru krysser Suldalslågen ved Høse, rett overfor Sandsfossen. Å gå over bruen mens du ser den mektige elva bruse under beinet er en sterk opplevelse. Den 29 meter bruen, som er bygget i stål, er en av stoppene på Nasjonal Turistvei Ryfylke.


Foto | Ryfylkefotografen
Norwegian Experience
Les mer

Kulturhuset i Suldal

Kulturhuset i Suldal, som ligger flott til på en høyde over Sand sentrum, er en naturlig møteplass for alle. På kulturhuset finner du blant annet kino, bowling, bibliotek, kulturskole og kafé. Besøkende finner også skiftende utstillinger vertet av både Ryfylke Kunstlag og Suldal Kunstlag.

Foto | Jan Nordtveit
Skattkammeret Suldal
Les mer

Blåsjø

Suldal er en av de store kraftkommunene i Norge. Et besøk i Suldal er derfor ikke komplett uten et innblikk inn i kommunens vannkrafthistorie. Blåsjø er Norges største energimagasin. Magasinet blir holdt på plass av 11 små og store dammer. 


Foto | Rune Roalkvam
Skattkammeret Suldal
Les mer

Gårdsbryggeri

Tradisjonene med å brygge øl på Mo er lange. På eget gårdsbryggeri har Mo Laksegard lov til å produsere og servere eget øl og vin. Vær med på en guidet omvisning av bryggeriet, lær om ølbryggingen på gården og nyt smaksprøver av øl.

Foto | Meister Fotografi
Skattkammeret Suldal
Les mer

Hylsfjorden RIB-Safari

Den 20-kilometer lange Hylsfjorden er blant de best bevarte hemmeligheter i Ryfylke. I samarbeid med Fjord Events tar vi deg med på en uforglemmelig og actionfylt oppdagelsestur inn i denne spektakulære fjordarmen. Foto | Fjord Events
Les mer
Ryfylke Fjordhotel 
Verven 9A, 4230 Sand

Telefon | +47 52 79 27 00
Epost | booking@ryfylkebasecamp.no
© Copyright 2020 - Ryfylke BaseCamp - All Rights Reserved
Webløsning av Líf by NX
closebars
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram