Anbefalte aktiviteter i området

Området fra Trolltunga til Preikestolen er et eldorado for naturelskere, og vi har samarbeidspartnere med masse spennende aktiviteter. 

Anbefalte aktiviteter i området

Området fra Trolltunga til Preikestolen er et eldorado for naturelskere, og vi har samarbeidspartnere med masse spennende aktiviteter. 

Utforsk Ryfylke

Ryfylke Fjordhotel & BaseCamp har samarbeidspartnere i et stort område i Ryfylke, som du kan nyte godt av.  Her finner du alt fra Laksesafari til ølsmaking og badeland, og du kan leie el-sykkel.

Kolbeinstveit

I sommersesongen er Kolbeinstveit en levende museumsgård med dyr og vertskap som tar i mot besøkende. På gården finner du den eldste bevarte trebygningen i Rogaland, Guggedalsloftet, som er datert 1281. Vertskapet serverer tradisjonsmat og har skiftende utstillinger på garden.

Foto | Jarle Lunde (Suldal Foto) Skattkammeret Suldal

Suldal Bad

Suldal Bad er et naturligt samlingspunkt for hele familien. Anlegget tilbyr et stort hovedbasseng, barnebasseng, terapibad, utendørs boblebad, badstue, klatrevegg og sklie. Suldalbad har også egen kafé og kiosk.

Foto | Suldal Bad

Litunet

Høyt oppe i lia, med panoramautsikt over Hylsfjorden, ligger gården Li. I gårdstunet er det 13 bygninger frå 1700- og 1800-talet, som rommer mye gammelt gjenstandsmateriale. Tunet er blant de mest verneverdige gårdstunene i denne delen av landet.

Foto | Jarle Lunde (Suldal Foto) Skattkammeret Suldal

Laksestudio

Ved laksetrappa i Sandsfossen på Sand finner du det første laksestudioet bygget i Norge. Den nederste delen av Laksestudioet ligger under vann, og her kan du se villaks på vei opp trappa gjennom to store glassvinduer.

 

Foto | Kjetil Brekke (Suldal Foto) Skattkammeret Suldal

Elveekspedisjon på Suldalslågen

Bli med på en elveekspedisjon på Vestlandets største elv, Suldalslågen. På turen vil du høre historier både om området, lakselordene og lakseslott. Halvveis ned den 3 km lange turen tar gruppen en kaffe og pannekake pause på et villmarksleiren ved elva. Turen avsluttes med et besøk på Mo Laksegards Laksestudio.

Foto | Marit Larsen
Skattkammeret Suldal

Høse Bru & Sandsfossen

Høse Bru krysser Suldalslågen ved Høse, rett overfor Sandsfossen. Å gå over bruen mens du ser den mektige elva bruse under beinet er en sterk opplevelse. Den 29 meter bruen, som er bygget i stål, er en av stoppene på Nasjonal Turistvei Ryfylke.

Foto | Ryfylkefotografen
Norwegian Experience

Kulturhuset i Suldal

Kulturhuset i Suldal, som ligger flott til på en høyde over Sand sentrum, er en naturlig møteplass for alle. På kulturhuset finner du blant annet kino, bowling, bibliotek, kulturskole og kafé. Besøkende finner også skiftende utstillinger vertet av både Ryfylke Kunstlag og Suldal Kunstlag.

Foto | Jan Nordtveit
Skattkammeret Suldal

Blåsjø

Suldal er en av de store kraftkommunene i Norge. Et besøk i Suldal er derfor ikke komplett uten et innblikk inn i kommunens vannkrafthistorie. Blåsjø er Norges største energimagasin. Magasinet blir holdt på plass av 11 små og store dammer.

Foto | Rune Roalkvam
Skattkammeret Suldal

Gårdsbryggeri

Tradisjonene med å brygge øl på Mo er lange. På eget gårdsbryggeri har Mo Laksegard lov til å produsere og servere eget øl og vin. Vær med på en guidet omvisning av bryggeriet, lær om ølbryggingen på gården og nyt smaksprøver av øl.

Foto | Meister Fotografi
Skattkammeret Suldal

Fjellturer

Suldal ligger midt mellom Preikestolen og Trolltunga og tilbyr et variert landskap av fjord og gjell. Her finner du fem av de syv høyeste nutene i Rogaland, og vidder der du får ha naturen helt for seg selv.

Dette er Ryfylke Fjordhotell

Ryfylke Fjordhotell består av et sjarmerende hotell i vannkanten på Sand, som tilrettelegger for spennende dager og sosiale kvelder.  Vi har kajakker og fiskeutstyr, og lokalkjennskap til fjorden og fjellene. Våre gode venner og samarbeidspartnere tilbyr alt fra historie og kultur, til elveekspedisjoner, lokalmat og laksesafari.

Hotellet

Ting å gjøre

Planlegg reisen

Booking